Kde vzít a nekrást?

Člověk si v průběhu svého ekonomicky aktivního života vydělává peníze. A podle toho, jakou práci, kde a nakolik kvalitně odvádí, dostává těch peněz někdy více a někdy méně. Kvůli čemuž s nimi někdy vychází zcela bez problémů, ale jindy naopak s těmito sice vyjde, ale vrátí se už bez nich. Jak se to říká v už dávno známém vtipu.
stín peněz
A ať ten nebo onen, každému se může čas od času přihodit, že těch peněz přece jenom potřebuje více, než kolik se mu jich doposud podařilo nashromáždit. Že potřebuje utratit víc, než si může dovolit.
Nejčastěji se tak stává ve chvíli, kdy takový člověk potřebuje vlastní střechu nad hlavou, protože to není nikdy zrovna levná záležitost, ale nemusí se to pochopitelně omezovat jen na tuto sféru.
eura s dolary
A pak se takový jedinec kolikrát v noci neklidně převaluje na loži, přes den běhá po příbuzných a známých a zjišťuje, zda by mu někdo náhodou nemohl půjčit.
A nejednou mu nikdo půjčit nemůže. Nebo tvrdí, že nemůže, ale ve skutečnosti jednoduše nechce. Třeba proto, že nevěří v návratnost takové půjčky.
Lidé, příbuzní a domnělí přátelé, totiž nejednou nejsou tak vstřícní jako a často nebývají ani tak solventní, a tak od nich takový žadatel až příliš často odchází s nepořízenou. Nejednou se takoví známí k člověku ani nehlásí, protože je snadné se s někým přátelit, dokud tento nabízí, ale když naopak něco potřebuje…
A kam se má potom takový peníze shánějící člověk obrátit, že? Za kým jenom ještě jít, když už navštívil všechny příbuzné a známé, na které si jenom dokázal vzpomenout?
Takovému člověku pak lze nejednou doporučit už jenom jediné. Aby vzal rozum do hrsti a zařídil si nebankovní americkou hypotéku.
Jedná se přece o docela výhodný finanční produkt. Člověk tu dostane peníze, aniž by musel složitě a přesvědčivě dokládat, na co je použije, nikdo se tu nevrtá v jeho soukromí a nepídí se po výši platu nebo případných dřívějších prohřešcích. Klidně mohou být takové peníze použity i na to, aby jimi člověk zamázl nějaké ty dluhy z dřívějška.
Prostě je nejednou vhodné využít této příležitosti. Namísto aby se člověk před někým plazil po kolenou a doprošoval nebo si utáhl opasek tak, že se mu na něm nebude dostávat dírek.